ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні шахтарі відзначають своє професійне свято

|

Сьогодні в Україні відзначають День шахтаря – професійне свято працівників вугільної промисловості України. Відзначається щорічно в останню неділю серпня.

шахтар

Свято встановлено в Україні в останню неділю серпня «…на підтримку ініціативи працівників вугільної промисловості…» згідно з Указом Президента України «Про День шахтаря» від 16 серпня 1993 року № 304/93.

Із професійним святом шахтарів привітав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман:

«Праця гірників вкрай необхідна для енергетичної безпеки нашої держави. Шахтарі протягом багатьох років здійснюють важливий внесок у розвиток паливно-енергетичного комплексу, забезпечуючи його належне функціонування.

Уряд України підтримує плани реформування галузі, удосконалення технологій виробництва з метою якісних змін у вугільній промисловості, перетворення її на самоокупну галузь. Ми розуміємо, що для цього потрібен тривалий час, протягом якого повинна діяти різнопланова ефективна система державної підтримки промисловості.

На жаль, розвиток галузі ускладнили події на сході нашої держави. Саме там розташовані українські шахти, які видобувають антрацитове вугілля. Проте ми переконані, що українським шахтарям під силу забезпечити державу вугільною продукцією».

 

Фото:ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *