ОСТАННІ НОВИНИ

Панама взяла Каськіва під контроль, очікується депортація

|

У Генеральній прокуратурі запевняють, що екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестиції часів Януковича Владислав Каськів знаходиться під контролем панамської влади, документи для його екстрадиції були оперативно направлені. Це підтвердили в коментарі Українській правді прес-секретар генерального прокурора Ларсиа Сарган та його заступник Євген Єнін.

каськів

«Його затримали під час спроби перетнути кордон. Зараз він знаходиться під контролем панамської влади. Панама має його депортувати. Посол у Мексиці зараз цим активно займається. Про арешт і не йшлося, говорилося про затримання при спробі перетину кордону», – наголосила Сарган.

У Генпрокуратурі також підтверджують, що Каськів значиться в обліках розшуку Інтерполу і його спроба в’їхати на території Коста-Ріки співпала з днем отримання «червоної картки», яка передбачає арешт.

Євгеній Єнін у коментарі УП зазначив, що про цю спробу перетину кордону українській стороні повідомили як із Панами так і з Коста-Ріки.

«Панамська сторона запропонувала підтвердити актуальність розшуку а також висловила готовність розглянути можливість застосування тимчасового арешту, якщо ми подамо таке клопотання, що ми і зробили», – наголосив заступник Луценка.

«Минулого четверга ми подали в МЗС наш запит про екстрадицію і клопотання про застосування тимчасового арешту. Через посла в Мексиканських Штатах ми передали оригінали цих документів», – також повідомив він.

Єнін зазначив, що Генпрокуратура контактує з панамською стороною. За його словами, наразі важко прогнозувати конкретні терміни, коли питання екстрадиції буде розглянуто і буде забезпечено видачу, «бо прецедентів не існувало, але жодних тривожних сигналів наразі не отримано».

«Йому (Каськіву – ред.) висунуто обвинувачення, є ухвала суду про взяття його під варту і на підставі цього він оголошений у розшук. Він має процесуальний статус підозрюваного. Саме для цього варіанту (екстрадиції – ред) копій вироку ніяких не потрібно», – сказав заступник генпрокурора.

Як відомо, у середу екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестиції часів Януковича заявив у своєму блозі, що його не затримували і не заарештовували. Він також оприлюднив своє фото з поліцейським.

На що народний депутат голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв спрогнозував появу іншого фото:

«Тут Каськів вирішив ювілей Незалежності зіпсувати. Мовляв, все ок з ним. Але збрехав, як справжній регіонал. Є на нього червона картка в інтерполі. І документи від панамських правоохоронців про невдалу спробу перетину кордону є. Зараз там чекають оригінал запиту з України про екстрадицію, який надійде днями. Тоді на фото з панамським поліцейським може з’явитись новий елемент – кайданки», – написав він у Facebook.

Фото: www.5.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *