ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС, Олланд і Обама. Хто зі світової спільноти привітав Україну з 25-річчям

|

В Європейському Союзу привітали Україну з Днем Незалежності і запевнили, що вона залишається пріоритетним партнером. Відповідна заява речника Зовнішньої дипломатичної служби ЄС розповсюджена сьогодні у Брюсселі, повідомляє УНІАН.

обама

«ЄС вітає Україну з її Днем незалежності та визнає суттєвий прогрес, якого Україна досягла за останні 25 років як демократична і незалежна держава», – йдеться у заяві.

В заяві також зазначається, що ЄС продовжуватиме підтримувати зусилля України у забезпеченні стабільного, процвітаючого та демократичного майбутнього для всіх громадян країни.

«ЄС, як і раніше, непохитний у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України і продовжить свою політику невизнання анексії Криму Російською Федерацією», – запевнили в ЄС.

Також на адресу Петра Порошенка надійшло привітання від Президента Федеративної Республіки Німеччина Иоахіма Ґаука з нагоди Дня Незалежності України. Про це поідомили Адміністарція Президента.

Иоахім Ґаук  зазначив, що Україна нині стоїть перед великими політичними, економічними та соціальними викликами та запевнив, що Німеччина підтримуватиме Україну при їхньому подоланні та разом зі своїми європейськими і міжнародними партнерами й надалі намагатиметься, щоб люди в Україні могли вільно жити в мирі, стабільності й достатку.

Президент Німеччини побажав українцям мужності й сили для здійснення необхідних реформаторських кроків.

Президент США Барак Обама надіслав привітального листа на адресу свого українського колеги Петра Порошенка з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

«Від імені народу Сполучених Штатів Америки я висловлюю найтепліші вітання Вам та народу України з нагоди 25-ї річниці Незалежності, яку ви відзначатимете 24 серпня. Цей день є особливо важливим у світлі загрози суверенітету та територіальній цілісності України, яка виникла в результаті російської агресії на сході України та спроби анексування Криму», – йдеться в привітанні, яке цитує прес-служба Президента України.

«Хочу запевнити Вас, що Сполучені Штати Америки продовжуватимуть підтримувати вас у ваших прагненнях наблизити мирне, квітуче, європейське майбутнє для всіх українців», – запевнив він.

Президент Франції Франсуа Олланд привітав Президента Петра Порошенка та український народ з 25-ю річницею Незалежності України

«Попри увесь тиск та кризи, які спіткали її, Україні вдалось зміцнити свою незалежність і утвердитись як першоплановий актор на європейській сцені та світовому рівні. З цієї нагоди, я адресую всьому українському народу побажання миру та процвітання», – йдеться у привітанні.

Франсуа Олланд наголосив, що Франція залишається на боці України у пошуках сталої формули  вирішення конфлікту на Сході країни.

«Вам відомо про відданість Франції, а так само і Європейського Союзу, суверенітету та територіальній цілісності України у міжнародно визнаних кордонах та дотриманню взятих міжнародних зобов’язань», – зазначив Президент Французької Республіки.

Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін також побажав Україні процвітання з нагоди Дня незалежності.

Очільник КНР підкреслив, що Україна є традиційно дружнім партнером у співпраці з Китаєм і дружба народів двох країн йде корінням в далеке минуле. «Китай входить в число перших країн, які визнали незалежність України і встановили дипломатичні відносини з нею. Китай поважає державний суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, поважає обраний Вашим народом шлях розвитку відповідно до особливостей своєї країни», – зазначається у вітанні.

Голова КНР побажав Україні та українському народу процвітання, могутності та щастя.

Фото: www.kharkovforum.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *