ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні 99% дизель-поїздів треба списати, але замінити їх нема чим, - залізничники

|

Якщо місцеві бюджети не почнуть виділяти кошти, замінити зношені приміські поїзди буде нічим. У цьому переконане ПАТ «Укрзалізниця», повідомляє його прес-служба.

укрзалізниця

За повідомленням залізничників, зношеність моторвагонного рухомого складу, що використовується для приміських перевезень пасажирів, сягає критичної межі.

«Роками з місцевих бюджетів не виділялися кошти для закупівлі нових електро-та дизель-поїздів для приміського сектору, як це прописано у Законі України «Про залізничний транспорт», та не поверталися перевізнику в повному обсязі кошти за перевезення пільговиків. Як наслідок, нині електропоїзди зношені на 85%, дизель-поїзди – 99%, рейкові автобуси – понад 18%, – йдеться у повідомленні.

Також залізничники скаржаться, що  182 електропоїзда та 139 дизель-поїздів повинні б списатися, але вони працюють з перевищенням норм,  встановлених виробником.

«Ще більше загострює ситуацію регулярне невідшкодування національному перевізнику коштів у повному обсязі за перевезення пільгових категорій пасажирів. Так, з 2012 року галузі залізничного транспорту не повернули за перевезення пільговиків у приміському сполученні майже 1 млрд. грн.! Вже у першому півріччі 2016 року місцеві бюджети заборгували перед ПАТ «Укрзалізниця» понад 200 млн. грн.», – додають у «Укрзалізниці».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *