ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром в Україні оголосять новий набір у Нацполіцію

|

В Україні незабаром оголосять новий набір до поліції. Про це заявив під час робочої поїздки до Харкова міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє  Укрінформ.

поліція

“У найближчі місяць-півтора в країні буде оголошено додаткові конкурси, набори у поліцію. Вони стосуватимуться не лише патруля, хоча в патруль теж буде оголошено конкурс додатковий. Вони стосуватимуться слідчих, оперативних працівників, дільничних поліцейських і усіх спеціальних підрозділів”, – сказав міністр.

Аваков підкреслив, що нині недостатня увага приділяється основному виду патрулювання – пішому, і пообіцяв, що ця ситуація виправлятиметься.

За його словами, планується набрати близько півтора тисяч патрульних поліцейських по всій країні, у тому числі 500 осіб у Києві, 100 – у Харкові.

Слідчих, оперативників, дільничних набиратимуть за конкурсом як з нових претендентів, так і з діючого складу поліції.

“Зараз йдуть конкурси із слідчих – дуже непроста категорія, яку просто так з вулиці не набереш, щодо оперативних працівників і т.д. Конкурси оголошуватимуться на новий набір і конкурси внутрішні, серед діючих поліцейських. Це стосуватиметься усього складу поліції, усіх 170 тисяч осіб. Під час оголошеного конкурсу офіцер поліції може подати на вищестоящу посаду і брати участь у конкурсі”, – пояснив міністр.

За його словами, претенденти складатимуть багатоступеневі іспити, за результатами яких претендентів оцінить “поліцейська комісія, створена за спеціальною процедурою, згідно із законом”, в якій будуть як представники МВС, так і громадськості.

Всього йдеться про набір приблизно 10,5 тис. дільничних поліцейських, близько 2 тис. слідчих і 4 тис. оперативних співробітників.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *