ОСТАННІ НОВИНИ

Відпочинок на Західній Україні: незабутній круїз Дністровським каньйоном

Родак Катерина

|

На Західній України вигадали, як компенсувати відсутність моря та ще й відкрити очі містянам та туристам на неймовірні красоти нашої природи. У Івано-Франківській області уже чотири роки існує справжній порт – місце, де можна побачити усю красу Дністровського каньйону, поплавати у широкій річці та головне – насолодитися краєвидами з борту унікального судна.

DSC_5136

Порт «Раковець» розташований у Івано-Франківській області, зі Львова туди добиратись близько 4 годин. Щоб потрапити до порту, треба заїхати у село Раковець, а там вже вказівники доправлять вас до місця призначення. По дорозі до порту можна зробити зупинку біля Раковецького замку – пам’ятки 17 століття.

DSC_5131

Про нього можна спитати у місцевих, але якщо не знайдете самостійно, то вже в порту вам обов’язково запропонують туди екскурсію чи прогулянку. До замку треба спускатись крутим схилом – дорога протоптана, та все ж краще не ризикувати йти туди на підборах.

DSC_5128

З місця, де розташовані руїни колишньої твердині, відривається красивий краєвид на Дністер.

DSC_5134

DSC_5130

У самому порту «Раковець» пропонують різні види відпочинку, в залежності від того, наскільки дикий вояж ви забажаєте. Біля річки є багато місця, де можна розкинути палатку. Якщо у вас немає власної – то вам запропонують зручну палатку з матрацами від компанії туроператора. На території також є бар, ресторан, душ та туалет. Є доступ до Інтернету, телебачення.

DSC_5137

Серед екскурсій вам неодмінно запропонують насолодитися водоспадами, місцевими краєвидами, схилами, лісами та, звісно ж, каньйоном.

Подорожувати можна пішки, але якщо ви все ж приїхали до порту, то не проїхатись на судні «Юрій» просто не можна. Корабель був спроектований науковцями спеціально для мілкої річки Дністер. Переднє колесо – це ноу-хау від Львівської Політехніки.

DSC_5140

«Коли ми проектували наш корабель, то брали для прикладу канал Міссісіпі та їхні кораблі. Втім, їхні судна призначені не для мілководних річок, у них по-іншому розташовані колеса – збоку. Наше колесо ж спроектували спеціально для неглибокої річки», – розповідає керівник суднобудівельної компанії «Порт Раковець» Володимир Мазур.

DSC_5149

Судно не хитає під час сплаву, там розташовані зручні каюти, санвузол, кухня. Його місткість – 10 чоловік (2 каюти по 45 людини, одна на двох).  В основному туристи замовляють корабель на добу, щоб мати можливість переночувати на воді. У такому разі маршрут простягається у перший день так : Раковець- Незвисько-Монастирок-Возилів-Сокирчин-Набережне-Долина-Раковець (порт «Раковець») – 80  км.
Другий день: Раковець-(Раковецький замок)-острів Уніж-Раковець (порт «Раковець») – 15 км. На борту «Юрія» дуже часто святкують Дні народження, бенкети – наїстися тут можна «від пуза».

DSC_5142

DSC_5147

Також на кораблі є шезлонги для засмагання, можливість рибалити. Під час круїзу судно зупиняється, щоб відпочивальники могли скупатися у річці, в залежності від сезону – піти збирати гриби, ягоди. Також під час зупинок вам покажуть сховані у лісах водоспади, чарівні картини природи та розкажуть історичні цікавинки.

DSC_5161

DSC_5159

DSC_5167

В залежності від вашої витривалості та бажання, вам можуть запропонувати збиратися на Червоні скелі, блукати у лісах – усе до смаку.

DSC_5170

Щодо атмосфери – то тут, на Дністровському каньйоні, можна відчути себе так, ніби на планеті ще немає людей. Бо дійсно ж, найчастіше під час сплаву зустрічаються корови, качки, а зі звуків – лише шум річки та корабля.

DSC_5180

DSC_5176

DSC_5145

DSC_5151

Ціни:

Один день на кораблі вартує людині 1000-1200 гривень  – в ціну входить харчування, проживання, екскурсійні послуги

За оренду корабля «Юрій» на цілий день треба буде віддати 10 тисяч гривень  – тут так само все включено.

Детальніше про послуги та круїз можна дізнатися на сайті туроператора за лінком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *