ОСТАННІ НОВИНИ

Упійманий на хабарі суддя Чаус збирається на роботу вершити правосуддя

|

Упійманий напередодні увечері на хабарі суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус у середу розглядатиме справи в суді. Про це Українській правді повідомили у Дніпровському суді. У Чауса на середу заплановано розгляд низки справ.

59

«Ми з ним сьогодні спілкувалися, він буде на роботі, однак затримується», – повідомила УП керівника апарату суду.

При цьому в суді не уточнили, які саме справи у середу розглядатиме суддя.

За українським законодавством, зняти недоторканність з судді має право лише Верховна Рада. наразі парламент – на канікулах.

Як відомо, у вівторок увечері в Києві на хабарі у розмірі 150 тис. дол. затримали суддю Дніпровського суду Миколу Чауса.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що оголосить про підозру Чаусу у четвер. Потім САП має звернутися до Верховного суду з тим, щоб той у свою чергу звернувся до Ради з клопотанням про позбавлення суддівської недоторканності Чаусу.

Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому «Юра Єнакіївський» зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мінюсту – однак продовжував працювати суддею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *