ОСТАННІ НОВИНИ

РФ призупинила пропуск на межі з Кримом

|

У неділю близько 7:00 російська окупаційна влада із невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на адмінмежі з Кримом.

Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

“Саме через це пропуск з материкової частини України на КПВВ “Каланчак”, “Чаплинка” та “Чонгар” на територію ТОТУ АР Крим також не здійснюється”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, оскільки Україна не підтримує відносин з представниками окупаційної влади Криму, причини рішення перекрити пункти пропуску Держприкордонслужбі невідомі

При цьому громадянам рекомендовано стежити за інформацією на сайті Держприкордонслужби і без крайньої потреби утриматися від поїздок до окупованого Крим.

Як повідомив у Facebook перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял,  на адмінкордоні з Кримом усі три КПП – Каланчак, Чаплинка та Чонгар – закриті.

“За метрів 500 до самих КПП виставлено кордони, не пускають ні машини, ні піших. При цьому нібито з боку материка машини заїжджають. Причини поки не відомі. … Прикордонники на Каланчаку відсилають усіх на Чонгар. Стверджують, що Каланчак і Чаплинка працювати не будуть”, – додав він.

За даними ДПСУ, разом з тим контрольні пункти на лінії розмежування у зоні АТО продовжують працювати у штатному режимі.

“Зранку в КПВВ “Зайцеве” для перетину лінії розмежування перебувало 50 автомобілів, які рухалися на в’їзд з неконтрольованої території, а в зворотному напрямку слідувало 100 автівок. У “Мар’їнці” на в’їзд та виїзд перебувало 100 і 300 транспортних засобів відповідно”, – повідомили у ДПСУ.

У контрольному пункті “Новотроїцьке” перебувало 15 авто на в’їзд та 25 авто на виїзд. Через КПВВ “Гнутове” в обидва  напрямки прямувало по 10 авто.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *