ОСТАННІ НОВИНИ

Україна поки не збирається повністю обривати дипвідносини з Росією, - МЗС

|

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що зараз не йдеться про повне припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією. Про це заявив політичний директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв.

МЗС

«Ні, про повний розрив дипвідносин із Росією не йдеться. Перш за все, тому, що сьогодні на території Росії перебувають 3 млн українців», – сказав він в ефірі «Радіо Свобода».

«Щодня в наше консульство в Москві звертаються більше трьохсот українців за консульською допомогою … Я вже не кажу, що на території Російської Федерації більше двох десятків політичних в’язнів», – додав він.

У той самий час мова про покращення дипломатичних відносин між РФ і Україною, за словами Макеєва, може йти тільки після припинення російської агресії на Донбасі і деокупації Криму.

Зазначимо, заступник глави МЗС України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль 3 серпня заявила, що питання призначення посла РФ в Україні знято з порядку денного за ініціативою української сторони. Згодом глава МЗС Павло Клімкін пояснив, що українська сторона поки не може обговорювати кандидатуру нового російського посла через відсутність позитивної динаміки в контексті дій РФ на Донбасі.

Як повідомлялося, у Держдуму внесли кандидатуру Міхаіла Бабіча на посаду посла РФ в Україні. Москва запросила у Києва попередню згоду (агреман) на призначення Міхаіла Бабіча новим послом РФ в Україні.

До того президент РФ Владімір Путін відправив у відставку нинішнього посла РФ в Україні Міхаіла Зурабова. Тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні призначено Сєргєя Торопова.

Джерело: tyzhden.ua.

Фото: day.kyiv.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *