ОСТАННІ НОВИНИ

Судитимуть двох учасників АТО, що вбили людину на замовлення

|

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників АТО, курсантів одного із військових вишів України, які вчинили замовне вбивство.

Грати

«Військова прокуратура Хмельницького гарнізону скерувала до Славутського міськрайонного суду Хмельницької області обвинувальний акт стосовно двох курсантів першого курсу Національної академії сухопутних військ Б. та О. за вчинення ними замовного вбивства. Також щодо цивільної особи К. за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за замовне вбивство вчинене з корисливих мотивів групою осіб.

Установлено, що один з молодиків, діючи на замовлення 30-річної дружини покійного, «завітав у гості» до потерпілого і умисно наніс численні удари по голові чоловіка. У цей час для підмоги у разі опору жертви за діями виконавця злочину спостерігав його спільник – товариш по навчанню. Опісля вбивства молодики залишили приміщення», – йдеться у повідомленні головного військового прокурора Анатолія Матіоса на його персональному сайті.

«Як було встановлено у ході досудового розслідування, підозрювана замовила вбивство чоловіка через його бажання після розлучення самостійно виховувати їхню спільну дитину. А це зовсім не входило в її плани і на ґрунті неприязних відносин до найменших деталей спланувала з виконавцями хід злочину», – уточнено в повідомленні військового прокурора.

Тим часом за даними Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, в обох молодиків за плечима був зразковий послужний список, зокрема, служба у зоні АТО. Якщо вирок суду підтвердить підозру на чоловіків очікує ув’язнення,  військове вигнання та позбавлення усіх звань.

«Двоє курсантів першого курсу Національної академії сухопутних військ, перебуваючи у канікулярній відпустці, 8 січня 2016 року здійснили замовне вбивство… Кримінальним кодексом України визначено покарання за вчинення даного злочину у вигляді позбавлення волі до 15 років або довічне увязнення», – повідомили у Академії.

Також колектив Академії сухопутних військ засуджує зазначених осіб, які ганебним вчинком паплюжать високе звання військовослужбовця Збройних Сил України.

«Курсантами ці військовослужбовці стали після проходження служби в зоні проведення АТО. З набранням чинності вироку суду їх буде відраховано з навчального закладу з позбавленням військових звань», – наголошено у повідомленні військового вишу.

Керівництво навчального закладу надає органам слідства усю необхідну допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *