ОСТАННІ НОВИНИ

Сепаратист Царьов отримав в Криму дитячий санаторій

|

Сім’я так званого колишнього спікера парламенту «Новоросії» Олега Царьова отримала від Росії будівлю дитячого санаторію «Ай-Тодор» в окупованому Криму. Про це повідомляє «Дождь» з посиланням на відповідні документи.

264

Це колишній маєток великого князя Михайла Романова, що має статус пам’ятки архітектури регіонального значення.

У листопаді 2015 року «міністерство економічного розвитку» Криму уклало договір про реалізацію проекту реконструкції санаторію з ТОВ «Радуга», яке, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, очолює мати сепаратиста Ніна Царьова.

У компанії двох засновників – це сам Царьов (йому належить 1%) і компанія «Сельбілляр», 99% якої належить його дружині Ларисі.

Царьов підтвердив цю інформацію і не виключив, що в майбутньому займеться проектом сам.

Сім’я Царьова отримала санаторій для «реконструкції та розвитку» в листопаді 2015 року. Разом з самими корпусами «Ай Тодора» у власність Царьову передано земельну ділянку площею 2 гектара.

Згідно з документацією до угоди, з травня 2016 року по грудень 2024 роки інвестор зобов’язується виплатити державі 254 мільйони рублів податків.

Проект з реконструкції та розвитку санаторію розрахований на 7 років. До 2022 року інвестор планує витратити 220 мільйонів рублів – зокрема, буде побудований новий чотириповерховий корпус, закритий басейн і замінені комунікації.

Санаторій розташований недалеко від Ялти, в 175 метрах над рівнем моря. Загальна площа території «Ай Тодора» – понад 6 гектарів, з них 5,9 займає величезний парк.

Санаторій може розмістити 65 дітей. На його сайті вказано, що 50 ліжок бюджетні та 15 – комерційні. За планом реконструкції та розвитку санаторію, який будуть виконувати Царьов, планується залишити лише 10 безкоштовних ліжок в рік протягом терміну окупності проекту.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *