ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина не спромоглася якісно прозвітувати про перероблення та захоронення побутових відходів за 2015 рік

|

Львівщина опинилася у списку областей, які не спромоглися надати якісну інформацію про ринок перероблення та захоронення побутових відходів і прогнозування стану розвитку таких ринків. Про це повідомляє Урядовий портал.

262

Відповідно до повноважень, наданих Положенням про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого Указом Президента України від 10 вересня 2014 року № 715/2014, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), проведено моніторинг та аналіз ситуації на ринку перероблення та захоронення побутових відходів і прогнозування стану розвитку таких ринків.

НКРЕКП було зібрано інформацію від 24-х обласних та Київської міської державних адміністрацій за підсумками роботи у 2015 році підприємств – суб’єктів господарювання сфери поводження з побутовими відходами.

За результатами розгляду, зважаючи на низьку якість, до аналізу виявилась непридатною інформація по 7-ми областях: Вінницькій, Волинській, Київській, Львівській, Одеській,Сумській та Чернівецькій, – йдеться у повідомленні.

НКРЕКП було надіслано повторні запити з метою виправлення ситуації.

На виконання запитів, облдержадміністраціями було скориговано та виправлено дані по всіх областях, окрім Волинської та Київської областей. Для запобігання недостовірності та викривлення загальних показників, аналіз здійснено без врахування даних по Волинській області в повному обсязі. Дані по Київській області використано частково, а саме тільки стосовно діючих тарифів.

За результатами проведеного моніторингу Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пропонує узагальнену Інформацію щодо проведеного моніторингу та аналізу ситуації на ринках  поводження з побутовими відходами, їх перероблення та захоронення за 2015 рік (дивитися тут).

Комісія звертає увагу обласних та Київської міської державних адміністрацій, що проведення моніторингу та аналізу ситуації на ринках перероблення та захоронення побутових відходів є щорічним, і налагодження ефективної співпраці з обласними державними адміністраціями є запорукою його якісного результату. Це дозволяє виявляти основні тенденції на цих ринках, прогнозувати їх розвиток та шляхи вирішення проблем, особливо враховуючи поточну загрозливу ситуацію у сфері захоронення побутових відходів в Україні, – наголошується у повідомленні Уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *