ОСТАННІ НОВИНИ

Президент підписав Закон щодо додаткових гарантій працевлаштування учасників АТО

|

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 1436-VIII «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

порошенко

Закон, прийнятий Верховною Радою України 7 липня 2016 року, спрямований на поліпшення соціального захисту учасників антитерористичної операції.

За словами співавтора законопроекту, народного депутата Ігоря Васюника, цим законом передбачено, що додаткові гарантії у сприянні працевлаштування поширюватимуться на учасників бойових дій, які були в АТО.

«Для підприємств, установ та організацій з чисельністю працівників понад 20 осіб діє квота, відповідно до якої 5% від чисельності штатних працівників – це особи, які мають додаткові гарантії в працевлаштуванні (до прикладу, люди з обмеженими можливостями). Відтепер до переліку цих осіб, які мають додаткові гарантії для працевлаштування, додали ще й учасників АТО», – наголошує парламентар.

Тепер, на думку Ігоря Васюника, АТОвці зможуть легше знайти собі роботу, а підприємці отримають можливість обирати з ширшого переліку майбутніх працівників.

«Часто спілкуюсь з військовим і скажу вам, що проблема незаконного звільнення військових з попереднього їхнього місця роботи, безробіття – одні з небагатьох питань, з якими звертаються демобілізовані. І все частіше мені розповідають, що колишні військовослужбовці вступають у лави злочинних угруповань, які готові платити великі гроші за досвід, здобутий військовими в зоні антитерористичної операції. Тому, ухвалені законодавчі зміни хоч якось допоможуть вирішувати проблему з працевлаштуванням АТОвців», – підкреслив народний депутат.

Прес-служба глави держави наголошує, що зміни стосуються лише тих осіб, які зареєстровані в державній службі зайнятості та перебувають на обліку як безробітні.

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *