ОСТАННІ НОВИНИ

Гірники перекривають міжнародну трасу до Польщі

|

Сьогодні, 29 липня, у Львівській області відбудеться акція протесту із перекриття руху транспорту на міжнародній трасі «Львів – Рава-Руська». Про це повідомив заступник голови Ради голів Незалежної профспілки гірників України Віктор Оренчук.

шахтар

«Протягом тривалого часу у вугільній галузі України зберігається дуже складна ситуація. Стратегія керівництва держави спрямовується не на розвиток , а на згортання вугільної галузі України, про що свідчить мінімізація бюджетних витрат на її утримання. Пропозиції Уряду України по реформуванню вугільної галузі протягом 2015 – 2020 років зводиться лише до закриття шахт, підпорядкованих безпосередньо державі», – йдеться у повідомленні.

Поза увагою керівництва держави залишилася акція протесту шахтарів України, що відбулася в м. Києві 20 липня 2016 року, на якій були висвітлені проблеми вугільної промисловості, а саме: своєчасна виплата заробітної плати та погашення боргу по зарплаті травень-червень 2016 року.

«Окрім цього, протягом багатьох місяців шахтарі з професійними захворюваннями та травмами на виробництві не отримують гарантовані державою соціальні виплати, пов’язані з втратою здоров’я на виробництві, а медичне обслуговування та встановлення проф. захворювань у шахтарів Львівської обл. значно ускладнене через незаконні накази Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА», – йдеться у повідомленні.

Враховуючи вищевикладене, Рада голів Незалежної профспілки гірників України постановила членським організаціям НПГУ 29 липня 2016 року провести акцію протесту з  9.00 до 24.00год  у вигляді руху по пішохідних переходах на дорозі міжнародного значення  Львів – Рава-Руська ( в с. Воля Висоцька).

НП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *