ОСТАННІ НОВИНИ

Путін ліквідував «Кримський федеральний округ»

|

Президент РФ Володимир Путін включив аннексированный Крим до складу Південного федерального округу. Відповідний указ опублікований на сайті Кремля. Про це повідомляє «112 Україна».

Крим

“В цілях підвищення ефективності діяльності федеральних органів державної влади постановляю перетворити Південний федеральний округ і Кримський федеральний округ в Південний федеральний округ”, – йдеться в указі.

Представником президента РФ у Південному федеральному окрузі призначений Володимир Устинов.

Раніше Путін призначив “губернатора” Севастополя Сергія Меняйло своїм постійним представником в Сибірському федеральному окрузі. А на його місце тимчасово виконуючим обов’язки “губернатора” Дмитра Овсяннікова.

Південний федеральний округ, згідно з текстом указу, тепер включає такі адміністративні одиниці: Республіка Адигея (Адигея), Республіка Калмикія, Республіка Крим, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область, р. Севастополь.

В указі постанавляется визнати таким, що втратив чинність пункт 4 Указу Президента Російської Федерації від 21 березня 2014 р. № 168 “Про утворення Кримського федерального округу”.

Указ набирає чинності з дня його підписання.

До складу округу входять вісім суб’єктів федерації. Адміністративним центром і одним з двох міст-мільйонерів округу є Ростов-на-Дону. Другим містом-мільйонником є Волгоград. На сході федеральний округ обмежений Каспійським морем, на заході — Азовським і Чорним морями

Крим був незаконно анексований Росією в березні 2014 р. після проведення “референдуму”, не визнаного ні Україною, ні світом. Після встановлення контролю над Кримом російською окупаційною владою на півострові погіршилася ситуація з правами людини, що констатують міжнародні організації.

Фото: antikor.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *