ОСТАННІ НОВИНИ

Члени УНСО справді охороняють забудову на Варшавській – Сосновій?

|

Члени УНСО і справді охороняють будівельний майданчик на розі Варшавської – Соснової у Львові, огорожа якого останнім часом регулярно потерпає від набігів молодіжних угруповань і вандального руйнування. Про це заявив керівник Відокремленого підрозділу Громадської організації УНСО у Львівській області Дмитро Ферцович, передає прес-служба «Львівоблагропромбуду».

170

За даними забудовника, «УНСОвці» перебувають там офіційно, оскільки є співробітниками охоронної організації, з якою укладено угоду про надання охоронних послуг.

Таким чином Д.Ферцович спростував інформацію про начебто незаконне використання символіки добровольчих батальйонів на будівництві.

«Там справді знаходяться працівники охорони члени УНСО і водночас учасники АТО. «Юридично і офіційно там є охоронна фірма. І на тій фірмі є дуже багато офіційно працевлаштованих наших хлопців. Ми підтримуємо забудовника, тому що в забудовника є всі ключові папери на дану ділянку. Знаю, що «тітушки» розбили загорожу, хоча забудовники мали повне право на її встановлення… Розумію, що відкриту війну забудовнику оголосив Андрій Іванович Садовий, який не хоче і виступає проти цієї забудови. Розуміємо, що Садовий до цієї справи має свій інтерес», – переконаний керівник УНСО.

Також за його словами, в ході руйнування огорожі 11 липня охоронна фірма забудовника не втручалася у перебіг подій.

«Вони (УНСОВЦІ – авт.), стояли на території, деякі люди охороняли транспорт. Щоби ніхто нічого не кинув. Охороняли техніку, бо з тієї сторони звучали відповідні заяви», – повідомив Д.Ферцович.

Окрім того, керівник УНСО відзначає, що на щастя, ніхто з їхніх людей не постраждав, оскільки вони «не велися на провокації».

«Це була відверта провокація. Можливо, щоби зчинити бійку з метою закрити будову. Можливо хотіли крові, бо були з ножами, різали плакати, з кастетами. Ніхто на це не реагував, щоб не піддаватися провокації», – повідомив Дмитро Ферцович.

Як відомо, голова Львівської обласної організації партії «УНА-УНСО» Петро Байса заявив, що в Україні все частіше в бізнесових розборках використовують хлопців з символікою різних добровольчих батальйонів. Так у Львові відбуваються сутички мешканців Львова – громадян України з незаконними забудовниками.

Тим часом, Д.Ферцович пояснив, що організація УНСО – це підрозділ, який веде лік ще з 1991-го року. А партія УНА-УНСО створена нещодавно.  «Розкольники позбирался і створили нову партію», – каже Д.Ферцович, запевняючи, що до її фінансування причетний один з українських багатіїв.

Наприкінці минулого року члени ГО УНСО за використання назви УНА-УНСО у партійній діяльності з ганьбою виставили Петра Байсу зі громадських слухань у м. Дубляни. «Я не знаю, хто собі дозволив від нашого імені створити партію і називають її УНА-УНСО, але тих людей у нашій організації ніколи не було», – заявив Віталій Бабяк, керівник Львівської міської організації УНСО, попросивши П.Байсу покинути зібрання, що останній і зробив під крики «Ганьба!».

Відео про події.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *