ОСТАННІ НОВИНИ

Рейтинг персональної відповідальності депутатів та партій

|

Як працювали над виконанням обіцянок народні депутати? Хто дотримується слова, а хто приходить у парламент, і забуває про те, що обіцяв своїм виборцям. Топ-20 найбільш та найменш відповідальних народних обранців підготувало Слово і Діло.

Цікаво, що одні виконали більше половини зобов’язань, інші – менше 10%.

За даними видання, лідером за відсотком виконаних обіцянок серед депутатів ВРУ є позафракційний Добродомов. В нього 64% виконаних обіцянок. Другим виявився член «Народного фронту» Максим Поляков із 59% виконаних зобов’язань. Третій – також «фронтовик» Сергій Висоцький, котрий дотримав слова у 58% випадків.

Print

Натомість антирейтинг серед депутатів, що найчастіше забувають про власні обіцянки, очолює представник «Опоблоку» Сергій Матвієнков (має 91% провалених обіцянок), із помітним «відставанням» другу та третю сходинки ділять між собою депутати від «Відродження» Валентин Ничипоренко та «БПП» – Юрій Бублик.

Print

Водночас, найвідповідальнішою стала парламентська фракція «Народного фронту», яка, роздавши 1267 обіцянок (друга за кількістю розданих), 507 із них виконала. Станом на 11 липня рівень її відповідальності складає 40%. Абсолютним рекордсменом із кількості розданих обіцянок є фракція «Блоку Петра Порошенка» – 1835 зобов’язань. За рівнем виконання обіцянок «БПП» посідає друге місце в рейтингу відповідальності – 28,1% виконаних (517 у кількісному показнику).

Третю сходинку посіли позафракційні депутати, які роздали 793 обіцянки, виконавши з них 211. Рівень їхньої відповідальності всього – 26,2%.

Print

Додамо, що найгірше у Парламенті працюють сателіти колишньої партії регіонів. Рівень виконання обіцянок «Опоблоку», «Відродження» та «Волі народу» на рівні 7%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *