ОСТАННІ НОВИНИ

Протеже Садового блокує Варшавську – Соснову?

|

Питання блокування будівництва на розі вулиць Варшавська – Соснова у місті лобіюється не лише у львівській мерії, а й у стінах ЛОДА. Про це повідомляє прес-служба «Львівоблагропромбуду».

149
Фото прес-служби ЛОДА

Як розповів головний інженер об’єднання «Львівоблагропромбуду» Степан Довбуш, «тиск на забудовника здійснюється через керівника юридичного відділу мерії Гелену Пайонкевич та «Львівводоканал», який затримує видачу техумов. Також активну участь у блокуванні приймають прокуратура та силовики».

«Андрій Іванович підстрахував свої сили й на рівні області. Не секрет, що заступником голови Львівської обласної державної адміністрації є протеже Садового пані Ірина Гримак, яка багато років пропрацювала у кабінетах мерії під керівництвом Андрія Івановича та займалася земельними та житлово-комунальними питаннями. Не виключено, що саме за вказівкою мера пані Гримак ініціювала створення групи по незаконних забудовах, де були кілька скандальних об’єктів, серед яких опинився й наш», – повідомив головний інженер об’єднання «Львівоблагропромбуду».

За даними забудовника, ініційована група по незаконних забудовах цілеспрямовано працює проти зведення житлового комплексу на розі вулиць Варшавська – Соснова.

«Найактивніше робота групи по незаконних забудовах ведеться стосовно нашого об’єкту. Навіть особисті помічники із приймальні Ірини Гримак власноруч скеровують запити та звернення в обласну інспекцію та прокуратуру. Ті ж приходять до забудовника в будь-який час та вимагають знести паркан, прибрати техніку і байдуже, що всі документи на руках та все законно. Водночас до незрозумілих заходів долучені й працівники невідомих спецпідрозділів. Такі дії влади створюють всебічний адміністративний тиск на потенційного інвестора, який не захотів кулуарно домовлятися. І парадоксальна річ в тому, що мотивації чи приватної зацікавленості в діях Ірини Гримак фактично немає, це можуть бути лише певні зобов’язання перед мером», – переконаний Степан Довбуш.

«Останні події в місті довкола нового житлового комплексу зробили значний резонанс. Однак, цей тиск триває вже вісім місяців поспіль. Група по незаконних забудовах фактично працює лише над нашим об’єктом, а вказівки нас ліквідувати даються відвертим криком», – додав він.

Як відомо, адвокат забудовника Дмитро Стельмащук переконаний, що ціна питання може вирішитися за «відкат» чи хабар. Також у світлі останніх подій, компанія опублікувала документи про наявні технічні умови та дозволи на проведення підготовчих робіт та будівництво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *