ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко підписав закон про україномовні квоти на радіо

|

Президент Петро Порошенко підписав закон, який встановлює 35% квоти для україномовних пісень в ефірі українських телерадіоорганізацій.

Порошенко підпис

Про підписання Закону № 1421-VIII “Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій” 6 липня повідомляє сайт Адміністрації президента.

“Згідно Закону, телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою в обсязі не менше 35% загального обсягу пісень, поширених протягом доби, а також не менше 35% загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу між 7.00 та 14.00 і між 15.00 та 22.00”, — йдеться у поясненні прес-служби АП.

“З дня набрання чинності цим Законом мінімальна частка ведення передач державною мовою має становити протягом першого року — не менше 50%, протягом другого – не менше 55%, протягом третього – не менше 60%”, — додають на сайті.

Метою Закону є забезпечення у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50% національного аудіовізуального продукту.

Обсяг частки пісень державною мовою та іноземними мовами, які є офіційними мовами Європейського Союзу, визначається в ліценції на мовлення телерадіоорганізації.

Закон набирає чинності через чотири місяці з дня його опублікування.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *