ОСТАННІ НОВИНИ

Військових Академії сухопутних військ нагородили за мужність та героїзм

|

Військовослужбовцям Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вручили державні нагороди, якими вони були нагороджені за проявлені мужність та героїзм під час виконання бойових завдань в ході АТО на території Донецької та Луганської областей. Про це на своїй сторінці у Фесбук повідомив начальник академії Павло Ткачук, у своєму Фейсбуці.

2

Серед нагороджених підполковник Туранський Микола – провідний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії факультету бойового застосування військ, який з 1 по 24 серпня 2014 року виконував обов’язки офіцера групи по роботі з місцевим населенням у смт Весела Гора сектору А. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Указом Президента України нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни». В ході виконання завдань отримав осколкові та вогневі поранення ніг та плеча.

3

Молодший сержант військової служби за контрактом Олефіренко Артур та старший солдат військової служби за контрактом Голіков Олександр, курсанти 13 навчального курсу факультету бойового застосування військ, виконували завдання в зоні АТО у складі першої окремої танкової бригади на посадах механіків-водіїв танків Т-64 БМ Булат в період з червня по вересень 2014 року. В складі підрозділу брали участь у визволенні населених пунктів Щастя, Весела гора, Металіст. 5 вересня 2014 року блокпост Збройних Сил України поблизу населеного пункту Металіст Луганської області був оточений противником. Завдяки рішучим та вмілим діям Артур та Олександр разом зі своїми екіпажами забезпечили вихід особового складу із зони обстрілу артилерії противника, що дало можливість нашим військовослужбовцям закріпитися у населеному пункті Щастя.

5

6

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Указом Президента України сержант Олефіренко та старший солдат Голіков нагороджені орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

4

Також особовому складу представили лейтенанта Філіпсонова Руслана Володимировича, який прибув для проходження військової служби в нашу Академію на посаду інженера служби РАО. «Руслан – лицар ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, виконував завдання у зоні АТО у складі 24-ї механізованої бригади на посаді командира взводу. 20 серпня 2014 року зазнав важких поранень у боях під Лутугіно поблизу Луганська, де терористи здійснювали танковий прорив. Під обстрілами врятував шістьох поранених побратимів, переносячи кожного з них маже кілометр в укриття. Рятуючи сьомого – потрапив під обстріл «Градів». Зазнав важких поранень ніг, рук, черевної порожнини. Оперувався у лікарнях Лутугіно, Харкова, Києва, Львова та у клініках Австрії. Двічі пережив стан клінічної смерті, загалом українські та австрійські медики зробили йому понад 50 операцій.

Але після реабілітації Руслан не тільки став на ноги, а й повернувся до строю, щоб передавати свій безцінний бойовий досвід та знання новому поколінню захисників Вітчизни!

Впевнений, всіх цих відданих своїй справі військовослужбовців чекає блискуча військова кар’єра!», – додав Павло Ткачук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *