ОСТАННІ НОВИНИ

В рамках операції «Бурштин» затримано п'ятьох підозрюваних

|

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання п’ятьох учасників схеми незаконного видобутку та реалізації бурштину в рамках операції «Бурштин».

«Зараз відбуваються по всій території понад 100 обшуків. На цей момент затримані четверо, і суд прийме рішення про запобіжний захід у встановлений законом термін», – повідомив генпрокурор в понеділок увечері в Рівному.

Пізніше він уточнив, що п’ятий підозрюваний затриманий в місті Києві. Луценко зазначив, що до цього злочинного угруповання були причетні представники СБУ, прокуратури, МВС, керівники місцевого самоврядування, і, можливо облдержадміністрації.

«Сьогоднішня акція – це ліквідація лише одного з великих мафіозних утворень, які виникли на території Рівненщини, Волині, Житомирщини. Це перший крок, але досить серйозний, безумовно. Це не означає, що з завтрашнього дня всі помпи зупиняться, а камені перестануть красти, але, тим не менш, це серйозний удар по одному з організованих злочинних угруповань в цій країні», – сказав Луценко.

У свою чергу заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, який також був присутній на брифінгу в Рівному, зазначив, що сьогодні спецтранспортом Національної гвардії, який виділений міністром внутрішніх справ, всі затримані будуть транспортовані до Києва.

«Один з основних фінансових «кишень» цієї схеми сьогодні знаходиться в Києві. Проводив дуже складні, комерційно привабливі для хабарників переговори про створення філії цього злочинного угруповання в Києві. Він затриманий працівниками СБУ безпосередньо після укладення відповідних незаконних угод», – повідомив Матіос.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, виступаючи в цей же час на брифінгу в Києві, підкреслив, що затриманий в Києві лідер кримінального угруповання Ушатов здійснював розвід, оплату, збір бурштину.

“Це кримінальні чорнороби цієї схеми. А очолюють цю схему рівненські правоохоронці”, – пояснив Аваков.

“Це загальний конгломерат, який добре працює в спайці з кримінальним світом”, – додав міністр.

Як відомо, в результаті спецоперацій поліції, СБУ і ГПУ був затриманий заступник облпрокурора Рівненській області Андрій Боровик.

Крім того, у зв’язку з викриттям схеми прикриття незаконного видобутку бурштину генпрокурор Юрій Луценко анонсував кадрові чистки в обласній прокуратурі. Від виконання обов’язків вже відсторонений прокурор Анатолій Ковальчук.

Всього в причетності до незаконного видобутку бурштину в Рівненській області підозрюються 32 людини.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *