ОСТАННІ НОВИНИ

Після загибелі дитини на Шота Руставелі переносять зупинку і змінюють рух

|

На ділянці вул. Шота Руставелі у Львові, де на початку червня автобус №3а збив насмерть п’ятирічну дівчинку, змінять схему руху і перенесуть зупинку громадського транспорту. Відповідне рішення у понеділок, 4 липня, ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Згідно зі схемою організації дорожнього руху, яку розробив начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор» Олег Шмід, на ділянці вул. Шота Руставелі від вул. Зеленої до пл. Петрушевича облаштують виділену смугу для громадського транспорту.

Презентация PowerPoint

Виділену смугу зроблять для автобусів, які їдуть з вул. Зеленої в напрямку пл. Петрушевича. Проїзд для приватних автомобілів у цьому напрямку буде неможливий. Об’їхати цю ділянку вул. Шота Руставелі приватні авто зможуть вулицями Франка і Костомарова або площею Петрушевича.

Відокремлять смугу громадського транспорту від решти дороги не делініатором, як це зроблено на просп. Свободи, а розділювальною смугою завширшки 2 м, яка буде аналогом острівця безпеки. Поворот з вул. Зеленої на вул. Руставелі заокруглять, щоб автобуси зручно повертали і в’їжджали у відокремлену смугу.

Крім того, зупинку на цьому боці вулиці, яку раніше комісія вже вирішила зробити пристованою для людей на візках, перенесуть ближче до пл. Петрушевича.

Після впровадження такої схеми руху патрульна поліція стежитиме за тим, щоб автобуси не зупинялись біля пішохідного переходу, а доїжджали до облаштованої зупинки.

У зворотному напрямку – від пл. Петрушевича до вул. Зеленої будуть дві смуги руху – одна для громадського транспорту, інша – для автомобілів. Проте тут смугу громадського транспорту не відокремлюватимуть.

Планується, що таку схему руху впровадять до кінця року.

Нагадаємо, 10 червня на вул. Шота Руставелі, водій автобуса №3а, який повертав з вул. Зеленої, збив на пішохідному переході п’ятирічну дівчинку. Внаслідок отриманих травм дитина померла на місці, а водія автобуса взяли під варту.

Zaxid.Net

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *