ОСТАННІ НОВИНИ

Міністерство охорони здоров’я відкрило відвідувачам допуск до пацієнтів

|

Міністерство охорони здоров’я дозволило родичам пацієнтів, які перебувають на лікуванні у відділеннях інтенсивної терапії, перебувати в палатах 24 години на добу. Про це повідомив на брифінгу в.о. міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський, передає кореспондент ЛІГА.net.

реанімація

«Ми разом зробили дійсно дуже хорошу справу. Був підготовлений і затверджений наказ №592 про доступ до хворих родичів і пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії. Моє особисте переконання, що коли батьки або родичі перебувають поруч із хворим, процес одужання відбувається набагато краще, набагато швидше», – зазначив Шафранський.

Чиновник пояснив, що для відвідування пацієнтів родичі повинні мати халат, маску, бахіли.

«Сьогодні я не бачив жодної лікарні в нашій країні – в великих, маленьких містах чи селах, де б не було халата, бахіл. Масок і так далі», – додав Шафранський.

За його словами, в подальшому відомство зосередиться над якнайшвидшим роз’ясненням наказу медикам.

«Ми будемо зараз працювати над тим, щоб цей наказ, який є обов’язковим до виконання в установах охорони здоров’я нашої країни, був якомога швидше роз’яснений нашим колегам. Я беру під особистий контроль процес роз’яснення та виконання цього наказу», – підкреслив в.о. міністра.

Він додав, що на наступному тижні буде проведено селекторну нараду, на якій керівники з питань охорони здоров’я в областях отримають всі необхідні директиви.

У свою чергу, співініціатор наказу про допуск до реанімації Анастасія Леухіна зазначила, що наказ №592 – прогресивний крок, який зробить українські лікарні більш дружніми до пацієнтів і їх сімей.

«Я вважаю, що цей наказ зробить дії медичного персоналу, лікарів більш прозорими і зрозумілими для пацієнтів і їх родичів, це важливо. Оскільки родичі будуть поруч, вони зможуть допомагати персоналу доглядати за своїми рідними, це означає краще здоров’я і більше шансів на одужання», – сказала вона.

Леухіна додала, що нововведення також дозволить краще контролювати використання ліків, які купує як держава, так і родичі пацієнтів.

Фото: ua.112.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *