ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий відкуповується від правоохоронців і прокуратури квартирами та машинами

|

Відомо, що чиновники та правоохоронці є однією з найбільш корумпованих верств українського суспільства. Одні причетні до розподілу бюджетних грошей, а інші – до контролю за ними. У результаті маємо корупційний симбіоз, який отруює життя держави та кожного громадянина, зокрема. Їхнє комфортне та небідне співжиття базується на взаємних «послугах» одні одним. Чиновники успішно розпилюють бюджет, а правоохоронці закривають на це очі, отримуючи «заслужене» винагороду. В часи Януковича ця система працювала найбільш продуктивно, довівши країну до межі банкрутства, а людей до грані зубожіння. Зараз ситуація потрохи змінюється.

Садовий

І все йшло б своєю чергою, якби цей злочинний тандем не призвів до жертв на звалищі у Грибовичах. Правоохоронці десять років покривають бездіяльність Садового, а натомість… ЛМР, в особі як депутатського корпусу, так і виконавчого комітету, постійно «стимулює і підгодовує» їх – квартири, машини, ремонти, оргтехніка. І все це за кошти платників податків. Ось лише декілька фактів:

Житло для правоохоронців

Видання протягом кількох місяців вело переписку з правоохоронцями та чиновниками ЛМР стосовно надання службових квартир працівникам органів Прокуратури, СБУ, МВС та подальшої їх приватизації.

І от нещодавно надійшла відповідь, що підтвердила припущення журналістів. Виявляється:

-44 працівники Прокуратури Львівської області отримали службове житло – 34 з них в подальшому вилучили його з числа службових, тобто приватизували. (додаток 1)

-61 працівник УМВСУ у Львівській області отримали, вилучили – 19. (додаток 2)

-17 працівників Управління СБУ у Львівській області отримали і вилучили 8. (додаток 3).

1

2

3

4

5

6

7 8

9

10

11

12

13

Тобто правоохоронці не соромляться отримувати службові квартири, а у подальшому напівлегально їх приватизовувати з мовчазної згоди свого керівництва та міськради. Що це, як не корупція та хабарництво?

Та це ще не все. Уважно вивчивши Акт ревізії фінансово-господарської діяльності виконавчого комітету Львівської міської ради за період 2010-12 років, складений Державною фінансовою інспекцією у Львівській області та наданий на вимогу видання, виявилось ще чимало фактів дрібних і не дуже послуг, наданих ЛМР правоохоронцям.

14

Авто для міліції

У Акті йдеться, що станом на 01.12.2012 року на балансі ЛМР перебуває 62 транспортних засоби. 38 з них, відповідно до рішення виконкому від 09.11.2007 року передано у безоплатне користування терміном на 10 років Львівському міському управлінню ГУ МВС України у Львівській області.

Також рішенням виконкому від 28.11.2008 року на таких же умовах передано два автобуси марки Богдан А09212 військовій частині 4114 Внутрішніх військ МВС України.

Ще 5 автомобілів марки Mitsubishi Lanser 1/6 comfort передано ДАІ ГУ МВС України у Львівській області рішенням виконкому від 13.03.2009 року.

Разом МВС отримало від ЛМР 45 одиниць транспортних засобів.

Мікроавтобус для СБУ

30.03.2009 року міськрада подарувала на 10 років один автомобіль марки Volksvagen Caravella Управлінню СБУ у Львівській обл.

16

Оргтехніка для податківців

Не обійшли своєю увагою щедрі чиновники і податківців. У 2012 році сесія передбачила видатки на виконання програми поліпшення сервісу платників податків у сумі 200 тис. грн. За ці кошти було закуплено та передано у безоплатне користування ДПС терміном на 20 років персональні комп’ютери, візуальні панелі великої діагоналі та комунікаційне обладнання.

17

Згодом податківці знову звернулись до ЛМР по допомогу в облаштуванні Центру обслуговування платників податків комп’ютерами, LED панелями та комунікаційним обладнанням. І знову їх потреби були задоволені на тих же умовах і на суму 166 665 грн.

Разом податківці отримали від ЛМР допомоги на суму понад 366 тис. грн.

Ремонти для прокуратури

Та найщедрішими працівники Ратуші виявились для прокуратури. Вони станом на 2012 рік вклали у ремонт будинку на вул. Богомольця, 9, у якому працює Прокуратура м. Львова, майже мільйон грн. Йдеться про ремонт даху, фасаду та заміну вікон.

18

Висновок

То чи можна після отримання такої інформації дивуватись, що до пори до часу у Садового було все у порядку з законом? Не було жодних проблем зі самовільними будівництвами, з продажем комунального майна, з експлуатацією протермінованого звалища тощо…

За матеріалами IA ZIK.

Фото: Варіанти, ZIK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *