ОСТАННІ НОВИНИ

Податок стягатимуть лише з пенсій, яка перевищує 10740 гривень

|

Із 1 липня будуть оподатковуватися тільки пенсії, які перевищують 10740 гривень. З цієї суми будуть стягувати 1,5 відсотка військового збору та 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду у Львівській області Руслана Іванкова.

57

«Із 1 липня внесено зміни до Податкового кодексу України. І тепер оподаткуванню підлягають пенсії, сума яких перевищує десять розмірів прожиткового мінімуму. Прожитковий мінімум для непрацездатних осіб на початок 2016 року становив 1074 грн», – каже вона.

Також Руслана Іванкова нагадала, що з січня 2016 року оподатковувалися пенсії, які перевищували розмір у сумі трьох мінімальних заробітних плат, тобто більше, ніж  4134 гривень. З неї знімали 15 відсотків податку на доходи фізичних осіб та 1,5 відсотка військового збору.

Не оподатковуються пенсії учасників бойових дій в період Другої світової війни, інвалідів війни та осіб на яких поширюється чинність статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

За матеріалами Львівського прес-клубу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *