ОСТАННІ НОВИНИ

Рада ЄС продовжила санкції проти Росії на півроку

|

Рада ЄС у п’ятницю продовжила економічні санкції проти Росії ще на півроку. Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства, передає УП.

санкції

“1 липня 2016 року Рада ЄС продовжила термін дії економічних санкцій, що стосуються окремих секторів російської економіки, до 31 січня 2017 року”, –  говориться в заяві.

Як відомо, санкції були введені 31 липня 2014 року  і були посилені у вересні 2014 року.

9 березня 2015 року Європейська Рада вирішила зв’язати термін дії санкцій з повним виконанням Мінських угод.

“У зв’язку з тим, що Мінські угоди не були виконані повністю до 31 грудня 2015 року, Рада ЄС продовжив санкції до 31 липня 2016 року. Оцінивши реалізацію Мінських угод, Рада ЄС вирішив продовжити термін дії санкцій ще на шість місяців, до 31 січня 2017 року”, – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомив, що Італія може затримати продовження санкцій проти Росії.

Окрім того ЗМІ писали, що Євросоюз готовий остаточно юридично затвердити продовження економічних санкцій проти Росії, проте цей процес гальмує уряд Франції, який поки що не погодив це питання в національному парламенті.

Крім того,  процедурою так званого “парламентського резерву”, що передбачає отримання погодження з цього питання у національних парламентах, скористалися також Швеція та Велика Британія.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз попередньо погодив рішення продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *