ОСТАННІ НОВИНИ

У Дніпрі на колінах провели в останню путь Василя Сліпака

|

У Дніпрі віддали останню шану українському оперному співаку та бійцю-добровольцю Василю Сліпаку, який напередодні загинув у зоні АТО. Про це повідомляє Укрінформ.

співак 1

На площу перед обласною клінічною лікарнею ім. І.І.Мечникова прийшли сотні людей: побратими, друзі, волонтери, лікарі, знайомі та незнайомі.

Учасники проводів на колінах та оплесками, співаючи гімн зустріли й провели труну з тілом загиблого до Львова, де його поховають у п’ятницю, 1 липня, на алеї Героїв.

Як розповіла волонтер Олена, лише два тижні тому Міф (таке псевдо співак узяв на честь улюбленої партії – Мефістофеля з опери “Фауст”) у Дніпрі на прохання дівчат заспівати пообіцяв їм обов’язково зробити це “о 6-й годині ранку після війни”.

співак 2

«О 6-й годині ранку після закінчення війни разом із вами заспіваємо на сходах Дніпропетровського залізничного вокзалу український гімн. Щоб усі чули», – сказав Василь.

До Дніпра він приїхав лише на два дні. «Зайшов у кімнату відпочинку на вокзалі, сказав, що дуже зголоднів. Ми заварили йому “швидку” вермішель та чай. Він їв та все примовляв: “Як смачно”… Василь взагалі, незважаючи на славу, був дуже скромною людиною», – згадувала останню зустріч зі Сліпаком Олена, яка до цього неодноразово зустрічалася з ним в зоні АТО.

співак 3

Про скромність Міфа згадувала не лише Олена. Наприклад, мало хто знав, що за час перебування в АТО Василь був двічі поранений: у стегно та живіт. Проте навіть поранення не зупинили його: після лікування він повертався на лінію фронту.

Завтра з артистом з великим ім’ям і українцем з великою душею прощатиметься Львів.

Планується, що поминальне богослужіння розпочнеться об 11.00 у Гарнізонному храмі Св. ап. Петра і Павла. Звідти похоронна процесія вирушить до Личаківського кладовища, де орієнтовно о 12.30 розпочнеться чин похорону. Поховають героя на полі почесних поховань №76.

Василь Сліпак – вихованець Львівської хорової капели «Дударик». Закінчив Львівську консерваторію. Після завершення навчання підписав контракт із Паризькою оперою, де пропрацював 19 років. Два роки тому пішов добровольцем на Донбас, де воював у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. За словами очевидців, Сліпак загинув біля селища Луганське близько 6 години ранку – у нього поцілив снайпер із великокаліберної гвинтівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *