ОСТАННІ НОВИНИ

На хабарі впіймали головного санітарного лікаря України

|

НАБУ і поліція затримали на хабарі головного санітарного лікаря України Святослава Протаса. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава МВС Арсен Аваков.

хабар

За словами А. Авакова подібні затримання відбулися по всій країні. 19 із 20 медиків діяли у єдиній корупційній змові.

«Тільки що, в робочому кабінеті, затриманий Головний санітарний лікар України Святослав Протас з начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним.

Одночасно по всій країні, проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані!

Група чиновників, на чолі з Протасом, розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн) учасники афери були затримані.

Спільна операція проводилася і розроблялася Нацполіцією і НАБУ. Відмінний приклад координованих спільних дій!

Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань. Він діяв цинічно – попередньо змовившись про те, як і за якими правилами викрадати і відмивати бюджетні гроші. Всім довели правило і «обов’язки» – і всі погодилися брати участь в афері … і лише один сказав (!) – НІ.

Оперативниками НАБУ і Нацполіціі за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів. Ось таке кодло… Будемо чистити крок за кроком!

Але, що важливо… адже є той 1 з 20 який сказав НІ .. Це оптимістам. 1 з 20. .. Або це нестримним скептикам? Хто ви ці 19? Шановні в суспільстві, сиві і інтелігентні… Але сказати НІ афері не змогли – простіше лягти під начальство і заодно «грошей зрубати». Атмосфера в чиновницькому співтоваристві змінюється повільно, така діалектика трансформації – потрібні реформи, люди і вчинки і воля до змін – повідомив Арсен Аваком у Своєму Фейсбуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *