ОСТАННІ НОВИНИ

З’явилися деталі вчорашнього теракту в аеропорту Стамбула

|

У результаті теракту, здійсненого трьома смертниками в аеропорту Стамбула “Ататюрк”, загинули 36 осіб, 147 отримали поранення.

Про це повідомив перм’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, передає Українська правда.

теракт

Йилдирим також підтвердив, що турецькі сили безпеки підозрюють, що за атакою на аеропорт стоїть терористична організація ІДІЛ.

Він повідомив, що нападники прибули до аеропорту на таксі і спочатку відкрили вогонь із вогнепальної зброї, а потім підірвали себе.

У мережі з’явилось відео, на якому видно, як поранений поліцією один із смертників упав, випустивши з рук автомат АК-47, а потім підірвав жилет з вибухівкою.

Відповідаючи на питання про четвертого нападника, який міг втекти, Йилдирим заявив, що влада не має точної інформації про це, але розглядає будь-які можливості.

Серед жертв теракту, за його словами, є кілька іноземців, багато хто отримав легкі поранення, але  десятки людей постраждали більш серйозно.

Він також підкреслив, що атака сталася тоді, коли Туреччина успішно бореться із терором сепаратистів і вступає в період нормалізації відносин із сусідами.

При цьому, як пише The Guardian, аеропорт вже відновив роботу, повітряний рух повернувся в нормальний режим.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за цей теракт.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що напад повинен послужити поворотним моментом у глобальній боротьбі з угрупуваннями бойовиків.

Раніше повідомлялось, що жертвами теракту стали українці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *