ОСТАННІ НОВИНИ

Українські спортсмени здобули рекордну кількість олімпійських ліцензій

|

Станом на кінець червня українські спортсмени здобули вже 187 олімпійських ліцензій, перевищивши всі очікування керівництва міністерства молоді і спорту, пише Укрінформ.

ріо

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Польщі повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

“Ми на організаційному комітеті так поставили завдання: завоювати 180 ліцензій для участі в Олімпіаді (в Ріо-де-Жанейро – ред.). На сьогодні завойовано 187 ліцензій, і цей процес ще не завершився”, – заявив Жданов.

У контексті підготовки до Олімпіади міністр заявив, що Україна має “мінімально достатньо коштів”, щоб привезти в цьому році збірну країни до Бразилії.

Жданов заявив, що заклики скоротити бюджет міністерства є безвідповідальними, оскільки це поставить під загрозу нормальну підготовку до Олімпіади в Ріо.

“Потрібно зберегти той бюджет міністерства, який передбачений законом про бюджет на 2016 рік – 1 млрд 460 млн гривень”, – констатував міністр.

За словами Жданова, під час візиту до Польщі його цікавив досвід Варшави щодо антидопінгового моніторингу спортсменів.

Міністр наголосив, що Україна виконала всі вимоги WADA (всесвітнє антидопінгове законодавство – ред.), але для уникнення “дуже великих проблем”  Верховна Рада України повинна проголосувати нову редакцію закону про антидопінговий контроль. За його словами,  проект цього закону вже пройшов затвердження в уряді, позитивно розглянутий у профільному комітеті і тепер чекає на голосування у сесійній залі.

Літні Олімпійські ігри-2016 відбудуться в Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня 2016 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *