ОСТАННІ НОВИНИ

Спалювання в Києві сміття зі Львова не впливає на екологічну ситуацію?

|

Додаткове спалювання твердих побутових відходів зі Львова на київському заводі «Енергія» у короткі терміни не вплине на збільшення викидів у повітря та не погіршить екологічну ситуацію у столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

928

«Завод «Енергія» приймає в будні дні від 600 до 1200 тон сміття на добу, на вихідні об’єми зменшуються в середньому до 250-300 тон на добу. Завод працює лише на 30% від своєї проектної потужності. Проаналізувавши можливості підприємства, ми погодилися допомогти львів’янам у складній ситуації. Наразі завод «Енергія» львівського сміття спалює трохи більше 15% від загального об’єму щодоби», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, відповідно до висновків СЕС, викиди в повітря відповідають нормам і складають 38% від граничних. Такі показники не впливають негативно на екологічну ситуацію в місті, додав Поворозник.

Він запевнив, що всі викиди надходять на очисну станцію Бортницької станції аерації.

Раніше еколог Володимир Борейко заявив, що прийняття на утилізацію побутових відходи зі Львова може спровокувати забруднення повітря у Київі, зокрема на Харківському масиві, Позняках, Осокорках і Печерську.

Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *