ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові суддя із Донеччини засудив волонтера за допомогу фронту

|

У Львові суд оштрафував волонтера на суму 8,5 тисяч гривень за те, що той перевозив авто з Європи для наших хлопців на сході. Активіста звинуватили у контрабанді. Цікаво, що суддю, який виніс постанову про штраф, рік тому перевели до Львова із Донеччини.

суд

Костянтин Овчаров – волонтер, який уже два роки допомагає нашим бійцям на сході. За час війни чоловік перевіз з-за кордону понад 16 машин для різних батальйонів.

«Ми відправляли броньовані автівки на схід. Купували у Польщі списані інкасаторські машини, ремонтували та укомплектовували», – розповідає Костянтин.

Та раптом фіскальна служба подала на чоловіка до суду, звинувативши його у контрабанді. Галицький районний суд постановив: волонтер мусить сплатити штраф у розмірі 8,5 тисяч гривень.

«Я навіть не бачу виходу з цієї ситуації, тому що це країна безладу. Я бігаю до всіх, навіть до губернатора, мені обіцяють допомогти, та результатів не видно. Вже набридло бігати по судах, збирати довідки», – обурюється волонтер.

Та й самі військові підтверджують, що Костянтин відправляв машини на схід, однак більшість привезених авто уже знищені під час запеклих боїв. Проте бійці мають документи, які доводять, що автівки дійсно перебували на балансі батальйону.

«Є фото, є свідчення, що машини побиті, постріляні, підірвані. Вони залишились при виході із Дебальцевого», – переконує боєць батальйону «Київська Русь» Анатолій Адамовський.

Та Костянтин – не єдиний із волонтерів, кого судять за перевезені з-за кордону авто. Однак більшість суддів із розумінням ставляться до активістів, висловлюючи їм лише усне попередження.

Наразі волонтер не збирається здаватися та подає апеляцію на рішення суду.

Читайте більше тут: ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *