ОСТАННІ НОВИНИ

Пішохідний пункт перетину кордону з Польщею можуть «згорнути»

|

Державна прикордонна служба України знову зволікає з рішенням про продовження дії пілотного проекту щодо пішохідного пункту пропуску “Угринів-Долгобичів”. Про це повідомляє УП.

пункт пропуску

Термін дії проекту, який протягом останнього року давав сотням громадян перетинати кордон пішки та на велосипедах, спливає 30 червня. При цьому воєвода Любліна Пшемислав Чарнекще 25 травня звернувся до української сторони з проханням продовжити його ще на шість місяців, однак відповіді і досі немає, повідомляє портал Port Europа

Пішохідний перехід у Долгобичеві було відкрито 1 липня 2015 року на експериментальній основі на базі тимчасової інфраструктури. Цей проект став результатом зусиль активістів кампанії “Піший прикордонний перехід”, попереднього воєводи Войцеха Вілька, активістів-велосипедистів з Люблінського воєводства, та колишнього депутата Марка Познанського.

Оскільки проект діє на основі тимчасово створеної інфраструктури, згідно з законодавством, він може функціонувати лише тимчасово.

Створення пішохідного пункту пропуску на постійній основі в Гребенному також планується, та з огляду на брак коштів, ця ініціатива може бути реалізована не раніше 2020-2023 року.

“Однак до цієї дати можна використовувати маневр з продовженням  пішого руху на кордоні на засадах “тимчасовості” щоразу на шість місяців” – пише Port Europa, зазначаючи, що так можна чинити нескінченну кількість разів, доки не буде збудована повноцінна інфраструктура.

“Здійснюючи оцінку пілотного проекту, відповідні служби підтвердили, що з огляду на полегшення мандрівникам перетину кордону було б доцільно продовжити цей пілотний проект до кінця цього року. Такі дії були вжиті Прикордонною охороною Польщі. Тепер продовження пілотного проекту залежить від української сторони” – повідомили у Люблінському воєводстві.

Поки Державна прикордонна служба України не відповіла на звернення польської сторони, хоча до завершення проекту лишилося менше 10 днів.

Нагадаємо, через відсутність необхідного рішення Державної прикордонної служби України пілотний проект пішохідного митного пункт пропуску “Угринів-Долгобичів” на кордоні між Україною та Польщею опинився під загрозою і наприкінці минулого року.

Тоді відповідного рішення з боку України про продовження дії проекту не було ще за два дні до його завершення. Після розголосу в ЗМІ, 30 грудня, необхідний дозвіл було надано.

Фото: porteuropa.eu

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *