ОСТАННІ НОВИНИ

Олеся Дацко: «У Львові зріє соціальний вибух між жителями старіших будинків і новобудов»

|

Активістка «Народної дії» та заступник голови громадської ради при Львівській ОДА Олеся Дацко про інфраструктуру у Львові у зв’язку із будівельним «бумом»:

дацко

«У Шевченківському районі вже є декілька шкіл, де діти навчаються у дві зміни, що заборонено санітарними нормами. Коли зараз добудовуються десятками багатоповерхівки без жодної школи і жодного садочка, то воно рано чи пізно призведе до соціального вибуху. Це буде соціальний вибух між тими мешканцями, що там живуть, і тими мешканцями новобудова, які приїхали. На тій підставі, хто, умовно, має право дати дитину до садочка.  На Збоїщах, до прикладу, будується велика кількість багатоповерхівок. Не будується жодної школи чи садочка. Забезпеченість садочків за моїми оцінками є сьогодні близько 30%. Тобто якщо будувати велику кількість будинків без садочків, шкіл, закладів дозвілля для дітей, для розвитку, ми просто дійдемо до того, що за 25 років у нас будуть мікрорайони наркоманів і алкоголіків.

Інше питання – чи є  прибудинкова територія. Ті висотні будинки, що будується, майже ніколи не враховують необхідність забезпечення мешканців такою територією.  Ви подивіться на Чорновола – там біля висоток немає прибудинкової території, там фактично нема дитячих майданчиків. Скажіть, що тим мамам з дітьми там робити? Чи зараз великий район Грінченка  – там нема жодного парку, де можна погуляти. І вся вільна територія, яка є, вона віддається не під озеленення, не під садочки, а під забудову. Про паркування я взагалі мовчу. Заїдьте в будь-який мікрорайон після 23 години – там ровером нема де проїхати. Машини настільки щільно припарковані, що просто там немає життєвого простору для мешканців. Я мовчу про те, щоб поставити лавочку чи якесь зелене дерево посадити».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *