ОСТАННІ НОВИНИ

Вступний внесок у садочку – це хабар, - чиновниця міськради

|

Плату за садочок у Львові визначають один раз в рік, на початку року, коли формують бюджет. При цьому батьки сплачують тільки 60% від вартості харчування дитини в день. Всі інші видатки щодо перебування дитини в садочку бере на себе місцева громада. Про це вчора, 16 червня,  під час прес-конференції повідомила завідувач дошкільного навчального закладу №116  Світлана Кук.

діти і гроші

«Отож, день перебування дитини віком від 1 до 3 років у групах загального типу з триразовим харчуванням коштує батькам 12.90 грн, віком від 3 до 6 – 19.74 грн.  Не сплачують за відвідування дітей у садочку батьки, чиї родини є малозабезпеченими, багатодітні та учасники АТО», – каже вона.

У міськраді стверджують, що вступних внесків батьків, коли дитину приймають до садочка, не існує.

«Такого поняття як вступний внесок – не існує. Я борюся з усілякими вступними внесками. Тому, якщо є факти вимагання вступних внесків, то інформуйте нас та правоохоронні органи. Якщо хтось вимагає, то він має бути покараний та звільнений з посади», – зауважила директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради  Галина Слічна.

Те, що батьки називаються «вступними внесками», у міськраді та садочках називають «благодійними внесками».

«Якщо батьки мають бажання та можливості допомогти установі, яку відвідує їхня дитина, то можуть перераховувати кошти на розрахункові рахунки або самі щось придбати», – стверджує вона.

Водночас Галина Слічна зізналася, що якби не гроші батьків, то садочки би зазнали великої скрути.

«Особливо цю скруту ми відчували у 2012 році. Якби не батьки, то я не знаю як би ми працювали. Казначейські рахунки були закриті, ніякого фінансування не проходило», – згадує вона.

На думку чиновниці, якщо батьки вносять добровільні пожертви, а адміністрація чи батьківський комітет звітує, куди витрачені кошти, то проблем немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *