ОСТАННІ НОВИНИ

Три тисячі маленьких львів’ян цього року не потраплять у садочки через брак місця

|

Цього року, згідно з електронною реєстрацією, до садочків Львова мають прийти близько 9 тисяч дітей. Але приймуть до садочків лише близько шести тисяч. Про це сьогодні, 16 червня,  під час прес-конференції на тему: «Санітарна реформа у дитсадках Львівщини: для дітей чи для дорослих?» повідомила директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Галина Слічна.

діти

«Ми ще не знаємо, скільки шестиліток, які відвідують садочок, підуть до школи, а скільки залишиться. Впродовж останніх трьох років я помітила, що збільшується кількість шестиліток, яких батьки залишають в садочку ще на рік. Тому ми не маємо можливості відкрити молодшу групу. Але набираємо п’ятиліток», – пояснює вона.

Галина Слічна повідомила, що зараз у Львові діє електронна черга. Але заздалегідь, ще до народження дитини, записуватися  в чергу не можна.

«Якщо дитина народилася в 2015 році, то зареєструвати її в черзі можна з січня 2016 року. Ми ставимо в рівні умови ту маму, яка народила в січні 2015 року, та ту маму, яка народила в грудні 2015 року», – розказала вона.

Чиновниця міськради каже, що новий санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, який став чинним кілька місяців тому, зняв обмеження щодо кількості дітей в групі. Тому зараз можуть записати їх більше, ніж раніше. Тим паче, що ще ніколи не було такого, аби всі діти, які є в списку, прийшли одночасно до садочку.

«Ніде у Львові немає садочку, який би відвідувало саме стільки дітей, скільки є за списком. У списках набагато більше дітей, ніж відвідують. Тобто, якщо у ясельній групі передбачено нормою 15 дітей, то в списку є 20-25, в окремих районах Львова може бути і 35. Але в середньому в день приходить від 55 до 62 відсотків від спискового складу», – стверджує директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Дефіцит місць у дитсадках Галина Слічна пояснює тим, що зараз у Львові є всього 97 дитячих садочки, тоді як у 1992 році їх було 182. Велику частину продали, віддали в оренду або ж створили в тих приміщеннях початкові школи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *