ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське сміття добралось до Волині

|

Сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Уже декілька днів, як самоскиди з сусідньої області прямують на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів, повідомляє місцеве видання volynnews.

сміття

Директор КП «Луцьккомунтранс» Валерій Кузьмич цю інформацію підтвердив. З його слів, так Луцьк, як і всі міста України, допомагає Львову в складній ситуації. Валерій Кузьмич переконує: зі Львовом підписана відповідна угода про вивезення сміття з міста на Волинь і «нічого страшного у тому немає». Така угода підписана Львовом з 35 містами України.

«Вони (представники Львова – ред.) звернулися до нас за допомогою. Так їм сьогодні допомагає вся країна. В людей біда. Це сміття не зі звалища, а яке збирають по місту. Ми домовилися про те, щоб не було перевантажень, тож возять в обмеженій кількості не більше 5 самоскидів в день. Учора було 3», – каже він.

Сміття зі Львова возять або на сортувальну лінію, або на полігон, якщо сортувальна лінія зайнята. Згодом, припускає Валерій Кузьмич, КП «Луцьккомунтранс» може й надасть сміттєвоза в оренду, який би привозив спресоване сміття на міське звалище. А коли в сусідів зникне проблема з місцевим сміттєзвалищем – то львів’яни, переконує він, готові прийняти такі ж обсяги луцького сміття, які сюди привезуть.

Поки що, переконує директор КП «Луцьккомунтранс», зі Львова привезли на луцьке звалище менше добової норми, яку збирають в Луцьку. Та на скільки часу розрахований договір про прийом сміття зі Львова – не каже. Як і невідомо, коли буде вирішене сміттєва проблема в самому місті Лева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *