ОСТАННІ НОВИНИ

Юристам треба здавати ЗНО, щоб стати магістрами

|

Для того, щоби цього року вступити на магістратуру на спеціальність «правознавство» до Львівського національного університету імені Івана Франка, потрібно пройти процедуру ЗНО. Про це сьогодні, 9 червня, під час інтерв’ю-прес-конференції  повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. Повідомляє прес-клуб.

зно

За її словами, це буде експеримент згідно з наказом Міністерства освіти та науки України. Участь у ньому візьмуть, крім львівського вузу, ще дев’ять вузів в Україні.

«Учасники повинні зареєструватися до 18 липня. Сам іспит пройде 23 липня у спеціально визначних пунктах», – повідомила  Лариса Середяк.

Вона наголосила, що програму іспиту для майбутніх магістрів з правознавства розробляла робоча група з кількох вищих навчальних закладів.  Вона містить питання зі спеціальності та з англійської мови.

«У Львівській області на це тестування очікується до семиста осіб. За результатами роботи, ці студенти, випускники бакалаврату, матимуть право вступати в один із дев’яти вузів, які беруть участь у експерименті.  Це – в Чернівецькому національному університеті, в Одеській юридичній академії , Одеському національному морському університеті, Полтавському юридичному інституті, в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого та ще чотири київських вузи», – зазначила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Лариса Середяк також зізналася, що вже ознайомилася з програмою з англійської мови, яку складатимуть юристи-бакалаври.

«Якщо чесно, то вона мене здивувала. Програма ЗНО для вступу до магістратури з англійської мови така сама, як програма для випускників середніх шкіл», – сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *