ОСТАННІ НОВИНИ

Українка стала чемпіонка Європи 2016 року із шахів серед жін

|

Анна Ушеніна впевнено виграла чемпіонат Європи 2016 року серед жінок, який у вівторок, 7 червня, завершився у Румунії. Досить скромно почавши змагання (плюс 1 після перших чотирьох турів), вона показала у наступних 5-ти турах стовідсотковий результат і вийшла у лідери.

шахи

Спокійно відфіксувавши в останніх двох турах нічиї, українка завершила чемпіонат із 8,5 очками з 11-ти, інформує офіційний сайт Федерації шахів України.

І хоча в останньому турі іспанка Сабріна Вега наздогнала нашу шахістку, але перевага Ушеніної майже за всіма додатковими показниками забезпечила їй звання чемпіонки Європи 2016 року.

Третє місце з 8-ма очками зайняла Антоанета Стефанова (Болгарія), яка випередила за додатковими показниками Лілі Мкртчян (Вірменія).

Ще дві українські шахістки – Інна Гапоненко та Юлія Осьмак – незадовго до кінця чемпіонату мали непогані шанси увійти до числа перших 14-ти учасниць, що потрапляють на Кубок світу. Але відверто слабкий фініш залишив їх з 6-ма очками за межами заповітного числа.

Нагадаємо, Ушеніна у складі жіночої команди України у листопаді 2015 року стала срібним призером Європи у командній першості.

Також додамо, що минулорічний особистий чемпіонат Європи серед жінок виграла інша українка – Наталія Жукова.

Довідка. Анна у 15 років виграла чемпіонат України до 20-ти років, а потім і жіночий чемпіонат. На її рахунку перемога на Олімпіаді у Турині (2006), срібло – у Дрездені (2008), бронза – у  Стамбулі (2012) і Тромсе (2014 року) , бронза командного чемпіонату світу у Єкатєрінбурзі.

У 2012 році у Ханти-Мансійську Анна завоювала титул чемпіонки світу, проте потім поступилася Хоу Іфань у матчі на першість світу.

Чемпіон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *