ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий на рекультивацію звалища за 30 млн євро просуває свою фірму

|

9 червня на сесію Львівської міської ради буде винесено питання реорганізації оператора Грибовицького сміттєзвалища ЛКП «Збиранка». Тепер головним у його структурі буде ЛКП «ТК Львівспецкомунтранс». Саме йому депутати і повинні надати право розпоряджатися 30 млн євро, які мають надійти на рекультивацію звалища.

846

У своєму вікопомному інтерв’ю 24 каналу Андрій Садовий відзначив, що давно працює з Європейським інвестиційним банком щодо кредитування рекультивації сміттєзвалища. І минулого тижня, саме напередодні трагедії, переговори вийшли на фінішну пряму.

У нас немає жодних підстав не вірити у правдивість слів міського голови, тим більше, що зараз з’явилось достатньо фактів, які підтверджують це.

От тільки насправді участь самого Садового у цьому процесі мінімальна, оскільки йдеться про державну програму і переговори велись між європейськими кредиторами та урядом України.

Андрій Іванович же в той час працював у іншому напрямку – добивався отримання частки державного фінансування та впроваджував у структуру Грибовицького сміттєзвалища своїх людей та підпорядковану йому фірму.

Як відомо, з 1991 року експлуатацією звалища займається ЛКП «Збиранка». На даний момент саме його працівники найкраще знають поведінку та характер цього монстра. Саме вони в міру можливостей контролювали його.

Декілька років тому до них приєднали одного з перевізників сміття ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс». На цей момент підприємство не мало не лише достатньо засобів для повноцінного функціонування, але й борги у розмірі близько мільйона гривень. Тоді воно отримало доступ до ринку вивезення сміття на найкращих умовах, допомогу «Збиранки», ще й цілковите сприяння міської влади.

А тим часом Садовий торгувався за отримання згаданих вище інвестицій. Не дасте мільйони – вийдемо з коаліції, не проголосуємо судову реформу… і так далі. Ситуація, здавалося б, безпрограшна: гірше владі, краще – претенденту на президентство Садовому; треба голосів у Раді – давайте кредит на сміттєзвалище.

Справи ніби йшли незле, певні домовленості вже вимальовувались. Мерія готується отримувати гроші – тепер вже ЛКП «Збиранка» мають приєднати до «респектабельного» перевізника ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс», який із злісного боржника стане розпорядником нового величезного кредиту. В компанію вже готувалась ще одна дружня фірма Садового – «Онур», яка була готова за потрібною ціною постачати потрібну кількість потрібної для рекультивації землі.

Та щось почало не складатись ще минулого тижня. Депутати відмовились на комісіях підтримувати цю ідею та навіть включати питання реорганізації двох ЛКП у порядок денний.

Очевидно, тоді, коли 30 мільйонний (в євро!) кредит був майже в розробці команди Садового, у них визрів геніальний план чи просто у когось не витримали нерви. Саме підпал звалища мав пришвидшити усі процеси, переконати депутатів та урядовців, що пропозиції мера саме на часі та іншого виходу немає.

Після першого шоку, спричиненого трагічними наслідками пожежі, Садовий знову пішов у наступ. Атакував урядовців, Президента, місцеву громаду, братків, циган і депутатів міськради. Саме міським обранцям на завтрашній сесії вирішувати долю «Львівспецкомунтранс», а, можливо, і майбутнє самого Садового.

Інформація: ZIK

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *