ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада буде засідати частіше і дружити з урядом?

|

Реформа Верховної Ради України передбачає збільшення кількості пленарних засідань парламенту і більш тісну взаємодію з урядом. Про це повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій в ефірі ток-шоу “Свобода Слова” в понеділок, 6 червня, передає «112 Україна».

ВР

“Це введення так званих змішаних тижнів – коли депутати працюють не тільки в пленарному режимі, але і працюють в комітеті – це в середу, – і працюють один день у парламентських слуханнях – в п’ятницю. Але кількість пленарних тижнів збільшується – до трьох в місяць. Вводяться дебати з урядом, щоб це був не одну годину в п’ятницю, наприкінці робочого дня, коли депутатів в залі трохи, а три години в понеділок”, – сказав Парубій.

За його словами, така форма посприяє збільшенню функцій контролю парламенту за урядом, а також покращить комунікацію між двома держорганами.

“Така форма роботи може створити передумови для того, щоб законопроекти, які вносяться на розгляд парламенту, були проговорені, і функція контролю верховної ради, безумовно, зросте”, – зазначив голова парламенту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *