ОСТАННІ НОВИНИ

Трактористи в Україні заробляють більше 100 тисяч в місяць?

|

В Україні трактористи можуть заробляти до 120 тисяч гривень на місяць. Таку інформацію оприлюднила Державан служба зайнятості, передає портал Вища освіта.

трактор

За словами виконуючого обов’язки Голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченка,середня заробітня плата у перспективних робітничій спеціальності – досить висока.

При цьому, С. Кравченко наголосив, що середня заробітна плата кваліфікованого кухаря близько 8 тисяч гривень, а справний тракторист за рік може отримувати заробітну плату до 120 тис. грн.

Нагадаємо, що Служба зайнятості назвала найперспективніші роботи в Україні.

Державна служба зайнятості склала перелік найбільш перспективних професій в Україні, попит на які не буде зменшуватись у найближчі роки. Серед них – медики, інженери, фахівці галузі IT та агрономи, повідомляє ресурс

«Якщо ви розмірковуєте, якої саме спеціальності необхідно навчитися, щоб у майбутньому без особливих труднощів знайти роботу, то можемо вас запевнити, що у ТОП найбільш перспективних в Україні професій і за затребуваністю у роботодавців, і за рівнем заробітної плати є професії у галузі IT, медичній галузі, інженерні професії та висококваліфіковані спеціалісти у аграрній сфері», – зазначив.

За його словами, якщо розглядати найбільш перспективні професії у розрізі робітничих спеціальностей, то найбільш затребуваними у найближчі роки будуть трактористи, кухарі, швачки, водії та будівельники.

На сьогодні, як додав в.о. Голови Державної служби зайнятості, найбільш перспективні професії в Україні можна безкоштовно опанувати, звернувшись до служби зайнятості.

«Якщо до нас звертається людина без спеціальності, або ж, маючи освіту вона не може знайти підходящу роботу, ми пропонуємо безкоштовно пройти навчання у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ або в інших навчальних закладах. Так, протягом січня-квітня 2016 року, за направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 85,9 тис. безробітних, у т. ч.  20,2 тис. осіб навчалися у ЦПТО», – поінформував Сергій Кравченко.

Найбільш поширеними професіями, які здобули безробітні, є перукар, кухар, електрогазозварник, тракторист-машиніст, водій, продавець, швачка. Рівень працевлаштування після закінчення профнавчання у ЦПТО – 85%.

За словами в.о. Голови ДСЗ, сьогодні служба зайнятості знаходиться у процесі реформи і одним із її важливих складових є запровадження короткострокового та середньострокового прогнозу ринку праці. За допомогою такого прогнозу можна буде визначити не тільки затребуваність професій на ринку праці в найближчі 1-5 років, але і розрахувати потребу у спеціалістах в конкретних регіонах країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *