ОСТАННІ НОВИНИ

Рада знизила мито на імпорт вживаних машин

|

Народні депутати підтримали законопроект, що знижує вартість розмитнення вживаних імпортних авто. За таке рішення проголосувало 237 обранців, перед є Укрінформ.

мито

Народні депутати ухвалили закон № 3251 «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів».

За словами голови Комітету податкової та митної політики нардепа Ніни Южаніної, цим законом пропонується до 31 грудня 2018 року знизити ставки акцизного податку на транспортні засоби, що були у використанні від 2 до 28 разів, залежно від виду транспортного засобу.

«Зниження ставок стосується виключно легкових автомобілів за кодом товарних позицій 8703. Загальна позиція законопроекту – встановити ставку акцизного податку на вживані автомобілі на рівні ставок акцизного податку на нові автомобілі», – сказала вона.

Южаніна також повідомила, що законопроект містить застереження щодо застосування норм цього законопроекту.

«А саме передбачається заборонити ввезення за пільговими ставками вживаних автомобілів, які мають походження з країни, визнаної державою-агресором або державою-окупантом, згідно з законом України; автомобілі вироблені до 1 січня 2010 року і автомобілі, які ввозять на митну територію України особою для власного користування понад один легковий автомобіль протягом календарного року», – додала голова Комітету з податкової та митної політики.

Закон набирає чинності з 1 числа місяця наступного за місяцем опублікування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *