Банк «Михайлівський» збанкрутував

|

Правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

bank

Згідно з повідомленням, проблеми у банку розпочалися ще у 2015 році.

«ПАТ «Банк Михайлівський» був визнаний проблемним 23 грудня 2015 року через ризикову діяльність. З того моменту Національний банк вів роботу з акціонером та менеджментом банку для врегулювання ситуації», – йдеться у повідомленні.

20 травня 2016 року голова правління ПАТ Банк Михайлівський Ігор Дорошенко повідомив, що залишив посаду. Цього ж дня  банк заявив, що з технічних причин в ньому не працює система операційний день банку.

Система запрацювала лише пізно ввечері 20 травня. Куратор, отримавши доступ, побачив велику кількість операцій з переведення вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов’язаної з банком, на баланс банку. Це збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів з 1,6 млрд гривень до 2,6 млрд гривень.

При виявленні таких операцій, що відбуваються у проблемному банку, Національний банк згідно з законом «Про банки та банківську діяльність» зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Станом на 23 травня 2016 року 100% акцій банку належить ТОВ “Екосіпан”, 92,5% якого належить Віктору Поліщуку, 3,9% – Ігорю Дорошенку та 3% – Віктору Єрасову.

Як зазначається, Національний банк не отримував пакет документів для приєднання ПАТ «Банк Михайлівський» до іншої установи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *