ОСТАННІ НОВИНИ

США виділять для постраждалих на Донбасі ще понад $28 млн

|

США нададуть Україні додаткову гуманітарну допомогу для постраждалих в результаті війни на Донбасі на суму понад $28 млн. Про це на брифінгу в п’ятницю в Києві повідомила заступник директора Бюро Державного департаменту США у справах населення, біженців і міграції Ненсі Джексон.

«Сьогодні ми дуже раді повідомити, що США надають додаткові понад $28 млн гуманітарної допомоги Україні. Таким чином, загальна сума допомоги буде більше $112 млн з початку цієї кризи. Це допоможе сотням тисяч людей, які постраждали», – сказала вона.

Джексон зазначила, що ця сума включає понад $11 млн від Держдепу США для підтримки діяльності міжнародних організацій, які надають медикаменти, продукти харчування та гігієни. «Це поліпшить доступ до послуг охорони здоров’я, дасть ресурси, щоб відреагувати на цю кризу», – додала Джексон.

Заступник директора-розпорядника Бюро у справах демократії, розв’язання конфліктів та гуманітарної допомоги Американського агентства з міжнародного розвитку (USAID) Роб Дженкінс (Rob Jenkins) зазначив, що $17 млн будуть надані USAID.

«Ці гроші підуть в міста і селища на сході України, і ті, які знаходяться під контролем української влади, і ті, які непідконтрольні Україні», – наголосила вона.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *