ОСТАННІ НОВИНИ

Микола Томенко: «Порошенко любить керувати країною уночі»

|

Український політик, громадський діяч та колишній депутат фракції «БПП» розповів про сучасні політичні реалії в Україні, механізм прийняття рішень у Раді та необхідність скоротити кількість парламентарів:

DSC_3346

«Попередню владу визнано злочинною, проте їхніх наступників, скоріш за все, чекає те ж саме. Ми бачимо, що під егідою «європейськості» Порошенко та його команда підминають Україну під себе, переробляючи Конституцію та законодавство, як їм заманеться. Їхня «європейськість» знищує українське.

Я хочу, щоб українці заробляли гроші на Батьківщині, а не в інших країнах. Щоб цього досягти, потрібно не приймати нові закони, а провести інвентаризацію старих та контролювати їх дотримання. Сьогодні прийнято настільки великий стос законів, що один з них може суперечити іншому, не кажучи вже про те, що у громадян та підприємців голова йде обертом від такої кількості законів.

Я хочу, щоб ми п’ять років не змінювали Конституцію, а навчилися виконувати усі її закони. Тільки таким чином можна прийти до якогось порядку…

Сьогодні ми живемо в країні «однієї ночі». Якщо влада Януковича носила назву «одного дня» в зв’язку з поспішним прийняттям «потрібних» законів без урахування наслідків її прийняття, то сьогодні Порошенко любить керувати країною уночі. Ми ж бачимо, що Адміністрація Президента значно активніше працює уночі, аніж удень. Це доводить ситуацію до того, що депутати лише зранку дізнаються про те, які закони розглядатимуть. Це дозволяє робити припущення, що частина депутатів проголосує за закон, чітко не розібравшись з його положеннями, а інша просто слухняно виконає наказ голови своєї фракції. Ось такі сьогодні реалії приймання законів.

Склад Верховної Ради потрібно скоротити до 300 депутатів, також скасувати депутатську недоторканність. Судячи з того, як багато противників таких нововведень, можна зрозуміти, яка кількість чесних людей засідає у Верховній Раді…

Так звані «Мінські домовленості» та обіцянка влади провести вибори на Донбасі – це цілковитий абсурд. Я вже не говорю про те, що інтереси України представлятимуть Кучма та Медведчук. Невже в нас немає справжніх патріотів, котрі змогли б поставити терористів на місце?

Кадрове питання теперішньої влади – взагалі болюче питання. Вони запрошують іноземців, аби ті робили зміни, проте не лише ніяк в цьому їм не сприяють, а й намагаються нав’язати їм свою волю. Слід додати, що вони не пускають до керма справжніх українських спеціалістів, котрі могли ю зробити щось  корисне для України. Натоміть наша влада кожного року міняє іноземців і говорить, що «для змін треба багато часу».

Нам потрібно переглянути цінності та навчитися виконувати закони, а не приймати все нові і нові. Інакше, на мою думку, ситуація лише погіршуватиметься…».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *