ОСТАННІ НОВИНИ

До першої десятки депутатів-реформаторів увійшли двоє нардепів з Львівщини

|

Народні депутати України Микола Величкович та Ігор Васюник увійшли до першої десятки найкращих реформаторів згідно дослідження VoxUkraine, передає Економічна правда. Народні обранці посіли третю та дев’яту сходинки рейтингу відповідно.

ВР

Згідно результатів дослідження, депутати – вихідці з бізнесу – кращі, ніж досвідчені нардепи. А ще кращі – колишні журналісти.

Серед іншого дослідження показало, що лідери партійних списків – неефективні депутати-реформатори.

рейтинг

Депутати, які посідають високі місця в списках партій, гірше голосують за реформаторські законопроекти. Якщо подивитися на рейтинги топових представників партій, можна побачити зовсім різні цифри. Юрій Луценко, другий номер у списку БПП, – на 190-му місці. Лідер “Самопомочі” Ганна Гопко – 153-тя, другий номер у списку Семен Семенченко – тільки 319-й. Перший “радикал” України Олег Ляшко – 143-й. Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко посідає “почесне” 300-те місце. Перший і другий номери “Опозиційного блоку” Юрій Бойко та Олександр Вілкул розташувалися на 409-му та 405-му місцях відповідно.

Слід також зазначити, що серед фракцій-реформаторів лідером виявилася фракція «Народного фронту», яка посідає перше місце в партійному рейтингу реформаторів. Крім того, фракція Арсенія Яценюка наростила свій відрив від Блоку Петра Порошенка з 5 до 25 пунктів.

Довідка:

На початку 2016 року VoxUkraine склала рейтинг депутатів-реформаторів Верховної Ради поточного скликання, заснований на Індексі моніторингу реформ – iMoRe.

Аналітики VoxUkraine проаналізували голосування народних обранців за 90 законів, які експерти iMoRe визнали реформаторськими. Підсумкова кількість балів у кожного депутата залежала від того, як саме він голосував за ці акти.

Через три місяці аналітики оновили рейтинг – додали майже п’ять десятків важливих законопроектів, а також детально проаналізували, від чого залежить “реформаторська” активність депутата в Україні.

При оцінці депутатів бралися до уваги результати їх голосування за 139 ключових законопроектів, які парламент розглянув майже за півтора року роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *