ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко не має ліцензії, щоб інвестувати гроші за кордон

|

Нацбанк України офіційно підтвердив, що президент Петро Порошенко не отримував відповідної ліцензії на здійснені ним операції з інвестування за кордон. Про це повідомляє Українська правда.

Poroshenko

Відповідний запит у Нацбанк відправив нардер Ігор Луценко.

«Цим фактично підтверджено грубе порушення Порошенком норм українського законодавства, за що передбачено відповідні санкції у вигляді накладення штрафу на суму, еквівалентну сумі валютних цінностей, інвестованих за кордон», – зазначив депутат .

Народний депутат нагадує, що відповідно до постанови правління НБУ «Про затвердження Інструкції про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон», для здійснення всіх видів інвестицій (незалежно від термінів та сум) резидент обов’язково повинен попередньо отримати ліцензію.

«Інвестуючи в офшорні компанії навіть незначні кошти, громадянин Порошенко мав би попередньо отримати відповідний дозвіл НБУ (ліцензію). Зразу зауважу, що доцільність такої законодавчої норми викликає запитання. Однак президент України, як ніхто інший, мусить поважати й виконувати закон, хоч би якою дискусійною була його доцільність», – вважає Луценко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *