ОСТАННІ НОВИНИ

На площі Ринок зіграє духовний оркестр з Освенциму

Ірина ПУПКО, для Львівського порталу

|

Наступної неділі, 22 травня, на площі Ринок у Львові відбудеться концерт духового салезіянського оркестру «Соколи» з  Польщі. Про це повідомляє Львівському портал прес-служба Львівської міської ради.

Колектив приїде на запрошення владики Венедикта, єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ за сприяння Згромадження Салезіян у Львові.

Духовий оркестр «Соколи» – об’єднання професійно-технічних навчальних закладів Згромадження Салезіян в Освенцимі, складається зі студентів і школярів. Колектив неодноразово здобував визнання та нагороди за межами Польщі – в Литві, Італії та Україні.

Початок о 16.00 год.

Довідка

У 1898 році салезіяни прибули в Польщу і відкрили перший будинок в Освенцимі, створили духовий оркестр, яким керував отець  Август Хлонд . Після здобуття Польщею незалежності заклад почав відігравати роль місцевого культурного центру, здійснюючи широку музичну, театральну та спортивну діяльність, спрямовану для потреб місцевої громади.

Школа Салезіян в Освенцимі є найстаршою салезіянською школою в Польщі. Заснована у 1900 році. Всього в 2 км від Салезіянського інституту у 1941 році  було збудовано концтабір Аушвіц-Біркенау.

В даний час в школі навчається більш ніж 900 учнів та студентів, що здобувають освіту в гімназії, ліцеї, технікумі та професійно-технічному училищі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *