ОСТАННІ НОВИНИ

Україна в ООН звинуватила Росію в підтримці тероризму

|

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні Ради безпеки звинуватив Росію в підтримці тероризму, в підривних діях і в нав’язуванні ідей «російського світу» країнам післярадянського простору, повідомляє агентство «Укрінформ».

«Упродовж більш ніж двох років Україна є жертвою агресії свого сусіда – Росії. Росія тимчасового окупувала та спробувала незаконно анексувати частину території України – Автономну Республіку Крим і місто Севастополь. Вона продовжує ворожі та підривні дії, підтримуючи тероризм на Донбасі», – заявив український дипломат, виступаючи у відкритих дебатах Ради безпеки ООН на тему «Загрози міжнародному миру та безпеці, що створюються терористичними актами: протидія ідеологіям тероризму».

Він наголосив, що Москва використовує цілу низку технологій гібридної війни, включно з фінансуванням тероризму, щоб просунути ідеологію так званого «русского міра». «Ця неоімперіалістична ідеологія допускає та сприяє порушенням міжнародного права, прав людини, вчиненню тяжких злочинів, у тому числі терактів», – наводить агентство слова представника України.

При цьому він звернув увагу, що жорстока та хибна пропаганда, яка поширюється державними ЗМІ в Росії, є одним із основних елементів гібридної агресії Росії. «Ми вважаємо, що найбільш небезпечна ситуація виникає, коли такі маніпуляції виникають на рівні державної політики. За міжнародним правом, держави зобов’язані утримуватися від такої участі та запобігати актам тероризму», – нагадав Володимир Єльченко.

«Існує необхідність боротьби з такими явищами, як державна пропаганда нетерпимості й ненависті, а також інформаційні війни, які часто слугують засобами для гібридної війни», – заявив постійний представник України при ООН.

Росія стверджує, що не причетна до подій на окупованій частині Донбасу, всупереч численним доказам протилежного, й заявляє, що окупувала український Крим «законно», посилаючись на заявлені результати влаштованого нею псевдореферендуму, які відкинула міжнародна спільнота.

Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *